Auteur Topic: brooddeeg  (gelezen 36366 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline mamamia

  • Volwaardig lid
  • ***
  • Berichten: 62
  • Geslacht: Vrouw
  • Provincie: Friesland
Re: brooddeeg
« Reactie #60 Gepost op: dinsdag 16 oktober 2007, 16:13:54 »
Ik weet dat dit topic al heel oud is maar ik ben nu alles aan het lezen en wil toch even reageren.

Ik gebruik ook gewoon het recept van het lotus boek. Ik weeg alles af op een keukenweegschaal. De hoeveelheden heb ik via een maatbeker gewogen. Dit gaat veel sneller en is erg naukeurig.

120 gr bloem
100 gr zout
5 ml/gr babyolie
200 ml/gr water
5 gr wijnsteenzuur

Je leest het goed. Ik heb zowel zonnebloemolie als olijfolie gebruikt maar na verloop van tijd wordt het deeg plakkerig. Nu gebruik ik plantaardige babyolie van Weleda (etos/Da)
Het deeg blijft zo veel langer houdbaar en ruikt ook nog lekker.
Ik bewaar gewoon een hele klomp. Ik verpak het in huishoudfolie en dan in een luchtdicht bakje. Niet in de koelkast.
Instructeur EHBO/BLS/AED
Instructeur EHBO aan kinderen/PBLS
Instructeur sport- en wandelletsels
Lotus

Alphens Patje

  • Gast
Re: brooddeeg
« Reactie #61 Gepost op: dinsdag 16 oktober 2007, 19:06:06 »
Na meer dan een jaar toch nog even een berichtje over het deeg dat ik in de laatste post heb gemaakt. Het is bijna een jaar goed geleven, in mn koffer. Het is alleen gaan schimmelen, dus moest ik het weg gooien. Verder was het nog goed