Auteur Topic: Waarde van EHBO en BHV kwaliteits keurmerken ?  (gelezen 3850 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline EHBOFAN

 • Senior lid
 • ****
 • Berichten: 238
 • Geslacht: Man
 • Groepsmening? Nee, ik heb een persoonlijk mening!
 • Woonplaats: Vlissingen
Waarde van EHBO en BHV kwaliteits keurmerken ?
« Gepost op: vrijdag 20 oktober 2017, 15:50:05 »
De afgelopen jaren zijn er steeds meer EHBO en BHV kwaliteits keurmerken bijgekomen, met name door de grotere BHV certificeerders. Het ene EHBO of BHV kwaliteits keurmerk wordt nog mooier aangeprezen dan de ander.
Echter, bij vergelijking van alle aangeboden EHBO en BHV opleidingen blijkt dat er slechts kleine verschillen te zien zijn qua inhoud, opleidingsduur en niveau. Erger, met name bij BHV opleidingen is de inhoud, opleidingsduur en niveau de afgelopen jaren zelfs bedenkelijk gedaald. Zelf aangeprezen vernieuwingen blijken slechts lood-om-ijzer te zijn onder een nieuwe naampje.
Kennelijk is de weg naar goed verkopende BHV opleidingen en certificeringen het opzetten van een (eigen !!!) kwaliteits keurmerk.

"Wij voldoen aan "die en die" (door ons zelf, of met meerdere organisaties opgemaakte !!!) EHBO of BHV richtlijnen", en de door ons bevoegd verklaarde EHBO of BHV instructeurs mogen hiermee ons keurmerklogo gebruiken en deze uitdragen aan klanten, opdrachtgevers en cursisten als zijnde een echt kwaliteits keurmerk welke "waar-voor-uw-geld" is.
 :-X
De eigen EHBO en BHV opleidingen het eigen kwaliteits keurmerk geven en als "kwaliteit" verkopen is op zijn zachts gezegd zeer bedenkelijk te noemen.
De EHBO en BHV slager keurt direct zijn eigen vlees. Nog erger is het als de EHBO of BHV certificeerder beweert onafhankelijk van de opleidende instructeur te certificeren, maar dit in de praktijk niet kan waarmaken.
Minstens zo erg is het verkooppraatje dat "wij" als certificerende BHV of EHBO organisatie wettelijk erkend zijn, of "wij" als EHBO en/of BHV opleidingsinstituut wettelijk erkende EHBO en BHV opleidingen aanbieden.
Helaas, in geen enkele regelgeving wordt een BHV of EHBO certificeerder (als organisatie) wettelijk erkend. (M.u.v. EHAK waarbij uitsluitend specifieke EHAK diploma's en certificaten van enkele EHBO en BHV certificeerders wettelijk zijn aangewezen, dus niet als organisatie !!!)

Wat is dan de wezenlijke meerwaarde van een EHBO en BHV opleiding met kwaliteits keurmerk t.o.v. één zonder, in ogenschouw genomen dat dit allen eigen commerciele keurmerken zijn en bovendien geen enkele wettelijk/juridische status hebben.

Ik hecht dan ook geen enkele waarde aan het voeren/dragen van een zelf toegekend commercieel EHBO of BHV keurmerk. Zelf bedachte "kwaliteits" keurmerken zeggen absoluut niets over de echte kwaliteit, inhoud en niveau.
Feitelijk is het voeren EHBO en BHV keurmerken weer een van de vele misleidingen waaraan consumenten, opleidingsinstituten, bedrijven en zelfs overheden blootstaan.

Ik hoop van harte dat u ook door de schimmige wereld van "kwaliteits" keurmerken in de EHBO en BHV heen prikt.
 >:(

tiep en schijv fauten mooge dor jeself worde verfangen worde dor dee onder staaande leters en sijfers en leesteekens:
abcdefghijklmnopqrstuvwxyz1234567890,./!?

Als je fouten vind, mag je ze als dank gratis houden.

Offline EHBOFAN

 • Senior lid
 • ****
 • Berichten: 238
 • Geslacht: Man
 • Groepsmening? Nee, ik heb een persoonlijk mening!
 • Woonplaats: Vlissingen
Re: Waarde van EHBO en BHV kwaliteits keurmerken ?
« Reactie #1 Gepost op: zaterdag 2 december 2017, 18:13:47 »
Stop met het afnemen van allerlei BHV keurmerken en opleidingen,
het Ultieme NIBHV Keurmerk komt er aan !


Per 01-01-2017 verstrekt het NIBHV de door haar zelf opgezette ULTIEME keurmerk / kwaliteitsstempel voor BHV opleiders !
(Het woord "ultiem" komt van het NIBHV zelf!)
 ???

Ja ja, u leest het goed, het NIBHV Keurmerk voor opleiders gaat veranderen en laat daarmee andere BHV certficeerders nu wel zeer ver achter zich met betrekking tot kwaliteit en nog wat andere interessante en relevante BHV certificeringszaken zaken.

Zet dus alle niet-NIBHV BHV en EHBO opleidingen aan de kant en zorg dat ook U als BHV opleider ook het nieuwe bord met het nieuwe "NIBHV Keurmerk voor opleiders" aan de gevel laat hangen om u te onderscheiden op de oververhitte BHV markt als een partij die echte Kwaliteit serieus neemt !

Let op: Uitsluitend met dit nieuwe door het NIBHV zelf opgezette Ultieme NIBHV Keurmerk zal men u door opdrachtgevers en klanten als BHV opleider serieus nemen.
 :o :o :o
 :'( :'( :'(
 :embarassed: :embarassed: :embarassed:

In het laatste blad Veiligheid no.71 van het NIBHV wordt e.e.a. zonder echte diepgang uitgelegd hoe e.e.a. gestalte gaat krijgen.
 :(
tiep en schijv fauten mooge dor jeself worde verfangen worde dor dee onder staaande leters en sijfers en leesteekens:
abcdefghijklmnopqrstuvwxyz1234567890,./!?

Als je fouten vind, mag je ze als dank gratis houden.