Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Ehbo oefenavonden / heeft iemand leuk idee voor herhalingsles Wandelletsels?
« Laatste bericht door Jolanda Gepost op zaterdag 30 december 2017, 09:47:35 »
Heeft iemand een leuk idee voor een herhalingsles Wandelletsels, zodat het herhalen van het afplakken van tenen en voeten wat uitdagender en leuker wordt?
2
Hulpmiddelen / Re: kleurenkaart "caran d' ache"
« Laatste bericht door lotusbert Gepost op zaterdag 23 december 2017, 20:08:39 »
Tenkjoe
3
Hulpmiddelen / Re: kleurenkaart "caran d' ache"
« Laatste bericht door Yvonne Gepost op zondag 17 december 2017, 17:19:09 »
Hoi Bert,

Ik heb hem net gestuurd.

groetjes Yvonne
4
Hulpmiddelen / Re: kleurenkaart "caran d' ache"
« Laatste bericht door lotusbert Gepost op zondag 17 december 2017, 16:03:47 »
Kan wat dagen duren voor ik hem in mijn mailbox krijg.
Maar zijn nu 8 maanden verder :( :( :( :( :(
5
De plek waar leden zich aan elkaar kunnen voorstellen / Re: Even voorstellen...
« Laatste bericht door Crien Gepost op donderdag 7 december 2017, 12:37:04 »
Hoi Stephanie,

ook ik heb gekeken naar je vragenljst en geprobeerd om de vragen te beantwoorden. Ik vond het ook erg verwarrend en onduidelijk op veel punten.

Sorry dat ik geen beter nieuws voor je heb  :(

Grtzz,
Crien
6
Diversen / Re: EHBO eisen in Duitsland
« Laatste bericht door EHBOFAN Gepost op maandag 4 december 2017, 11:06:57 »
Even vanaf deze zijde een vraag. Wie weet hoe het in ons buurland Duitsland is geregeld met de EHBO.

Ik bedoel dus , kunnen wij met een diploma van het Oranje Kruis ook betaalde inzetten doen voor een Nederlandse organisatie in Duitsland.
In Nederland worden geen certificerende EHBO organisaties erkend door de overheid. De door hen uitgegeven EHBO diploma's/certificaten kunnen slechts worden aangewezen door de overheid, bijvoorbeeld het diploma/certificaat EHAK waar beperkt (!) kwaliteitseisen aan worden gesteld.
EHBO handelingen zijn zonder uitzondering allemaal niet-medische handelingen en vallen daarom per definitie niet onder medische zorgverlening. Dat geldt ook voor andere EU landen. Dat er mogelijk toezicht is op de inhoud en kwaliteit van EHBO opleidingen door medische toezichthouders en inspectiediensten is een ander verhaal en kan per (EU) land verschillen.

Voor wat Duitsland betreft : (Bron Wikipedia : Erste Hilfe-Wikipedia) "Anbieter in Deutschland sind unter anderem die Orts- oder Kreisbüros der Hilfsorganisationen sowie privat zugelassene Bildungsanbieter. Diese Hilfsorganisationen haben sich in der Bundesarbeitsgemeinschaft Erste Hilfe zusammengeschlossen. Darüber hinaus existiert eine Vielzahl von Angeboten privater Bildungsträger, die sich im „Verband der privaten Erste Hilfe Schulen e.V.“[10] organisieren. Die Mitgliedschaft der privaten Bildungseinrichtungen in diesem Verband ist keine Voraussetzung für die Genehmigung und Durchführung dieser Lehrgänge, jedoch haben sich seine Mitglieder zur Qualitätssicherung der Ausbildung in Form eines Qualitätssiegels verpflichtet. Außerdem unterliegen alle Anbieter der Qualitätskontrolle durch die Landesbehörden und der Berufsgenossenschaften."

Hieruit blijkt dat door de Duitse deelstaten en door beroepsgenootschappen eigen eisen worden gesteld.
Het is dus maar de vraag of EHBO diploma's gelijk kunnen worden gesteld. Hiervoor dienen inhoudelijk de Nederlandse EHBO diploma's en certificaten te worden vergeleken door de desbetreffende Duitse instanties en zover dat landelijk wettelijk bepaald is, door inspectiediensten. Kan dus zomaar zijn dat gangbare standaard EHBO diploma's uit Nederland als die van het Oranje Kruis e.a. wel of niet als gelijkwaardig worden geclassificeerd en kunnen worden gelijkgesteld.

Internationale gelijkstelling op wettelijke en EU basis is er niet. Het Europese Rode Kruis heeft haar eerstehulp opleidingen onderling tussen de landelijke Rode Kruis organisaties in Europees verband gelijk getrokken. Echter dat geldt niet voor niet-Rode Kruis partijen of in de zin van (EU) regelgeving.
Verwijzing naar Europese EHBO richtlijnen moet dan ook worden gezien als uitsluitend een Rode Kruis aangelegenheid, en beslist geen EU aangelegenheid (die is er domweg niet). Niet-Rode Kruis organisaties welke zich spiegelen en/of refereren aan Europese EHBO Richtlijnen van het Rode Kruis schetsen een verkeerd beeld. Zo is enige jaren geleden het Oranje Kruis teruggefloten door het Rode Kruis ivm het onheus voeren van het Rode Kruis logo op haar uitgegeven EHBO diploma's.
Zo is het Oranje Kruis, Rode Kruis en LPEV e.a. net als in Duitsland bijv. het DRK,  een van de vele EHBO aanbieders en certificeerders. De hoeveelheid EHBO certificeerders in de EU en de meervoud van EHBO diploma's/certificaten die zij verstrekken is kennelijk zeer groot.
Geruststellend van dit hele verhaal is dat zij zich allen baseren op de ERC EHBO en reranimatierichtlijnen. Deze richtlijnen vormen de basis van alle zichzelf repecterende EHBO certificeerders.

Om een lang verhaal kort te maken: elk land kent haar eigen EHBO opleidingen en het is maar de vraag of buitenlandse EHBO diploma's worden erkend bij geplande beroepsmatige en georganiseerde (!) inzet.
7
De plek waar leden zich aan elkaar kunnen voorstellen / Re: Even voorstellen...
« Laatste bericht door johan Gepost op maandag 4 december 2017, 01:28:18 »
 :welcome: Stephanie,

De vragenlijst zoals aangegeven in je voorstelling heb ik maar voor een gedeelte ingevuld.
Ik mag eerlijk gezegd toch wel van een student aan de Hogeschool van Groningen verwachten dat die hetgeen zij verteld en vraagt eerst zelf goed naleest.
Er zitten nogal wat grammatica fouten in waardoor het soms moeilijk te begrijpen is wat er juist gevraagd wordt.
Tevens zijn de foto's soms moeilijk te onderscheiden wat het er ook niet gemakkelijker op maakt.
8
De plek waar leden zich aan elkaar kunnen voorstellen / Re: Even voorstellen...
« Laatste bericht door Yvonne Gepost op maandag 4 december 2017, 01:04:45 »
Hallo Stephanie,


Allereerst welkom op het forum.
Ik heb je vragenlijst ingevuld, maar heb er wel wat opmerkingen op.
Wil je dat per pb doen of zal ik het hier neerzetten?


m.vr.gr. Yvonne
9
Diversen / EHBO eisen in Duitsland
« Laatste bericht door johan Gepost op maandag 4 december 2017, 00:50:59 »
Even vanaf deze zijde een vraag. Wie weet hoe het in ons buurland Duitsland is geregeld met de EHBO.

Ik bedoel dus , kunnen wij met een diploma van het Oranje Kruis ook betaalde inzetten doen voor een Nederlandse organisatie in Duitsland.
10
Diversen / Re: Waarde van EHBO en BHV kwaliteits keurmerken ?
« Laatste bericht door EHBOFAN Gepost op zaterdag 2 december 2017, 18:13:47 »
Stop met het afnemen van allerlei BHV keurmerken en opleidingen,
het Ultieme NIBHV Keurmerk komt er aan !


Per 01-01-2017 verstrekt het NIBHV de door haar zelf opgezette ULTIEME keurmerk / kwaliteitsstempel voor BHV opleiders !
(Het woord "ultiem" komt van het NIBHV zelf!)
 ???

Ja ja, u leest het goed, het NIBHV Keurmerk voor opleiders gaat veranderen en laat daarmee andere BHV certficeerders nu wel zeer ver achter zich met betrekking tot kwaliteit en nog wat andere interessante en relevante BHV certificeringszaken zaken.

Zet dus alle niet-NIBHV BHV en EHBO opleidingen aan de kant en zorg dat ook U als BHV opleider ook het nieuwe bord met het nieuwe "NIBHV Keurmerk voor opleiders" aan de gevel laat hangen om u te onderscheiden op de oververhitte BHV markt als een partij die echte Kwaliteit serieus neemt !

Let op: Uitsluitend met dit nieuwe door het NIBHV zelf opgezette Ultieme NIBHV Keurmerk zal men u door opdrachtgevers en klanten als BHV opleider serieus nemen.
 :o :o :o
 :'( :'( :'(
 :embarassed: :embarassed: :embarassed:

In het laatste blad Veiligheid no.71 van het NIBHV wordt e.e.a. zonder echte diepgang uitgelegd hoe e.e.a. gestalte gaat krijgen.
 :(
Pagina's: [1] 2 3 ... 10