Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
AED & BLS / Oproep volgen cursus Rode Kruis met filmpje over gebruik AED na marteling !
« Laatste bericht door EHBOFAN Gepost op zaterdag 21 oktober 2017, 17:13:37 »
Leuke (not) oproep tot het volgen van een reanimatiecursus met AED van het Rode Kruis.
Doodmartelen, slachtoffer vervolgens aan een AED (dat "ding") hangen en opnieuw bedreigen met geweld.
 :o  :embarassed:

Hoewel Penoza een populaire serie is en het Rode Kruis kennelijk een bepaalde doelgroep wil aanspreken, is het gewoon walgelijk om geweld te gebruiken of hiervan de indruk te wekken in een filmpje om mensen op te roepen om een reanimatie/AED cursus te volgen bij het Rode Kruis.
Ondanks de wellicht voor sommigen ludieke ondertoon, is dit filmpje mijn inziens volledig strijdig met de grondbeginselen van het Rode Kruis.

Jammer, een zeer droevige communicatie blunder welke voor mij absoluut afkeurenswaardig is. >:(  :(

https://www.rodekruis.nl/campagnes/reanimeren/?utm_source=tripolis%20&utm_medium=ehbo-nieuwsbrief&utm_campaign=penoza

2
Diversen / Waarde van EHBO en BHV kwaliteits keurmerken ?
« Laatste bericht door EHBOFAN Gepost op vrijdag 20 oktober 2017, 15:50:05 »
De afgelopen jaren zijn er steeds meer EHBO en BHV kwaliteits keurmerken bijgekomen, met name door de grotere BHV certificeerders. Het ene EHBO of BHV kwaliteits keurmerk wordt nog mooier aangeprezen dan de ander.
Echter, bij vergelijking van alle aangeboden EHBO en BHV opleidingen blijkt dat er slechts kleine verschillen te zien zijn qua inhoud, opleidingsduur en niveau. Erger, met name bij BHV opleidingen is de inhoud, opleidingsduur en niveau de afgelopen jaren zelfs bedenkelijk gedaald. Zelf aangeprezen vernieuwingen blijken slechts lood-om-ijzer te zijn onder een nieuwe naampje.
Kennelijk is de weg naar goed verkopende BHV opleidingen en certificeringen het opzetten van een (eigen !!!) kwaliteits keurmerk.

"Wij voldoen aan "die en die" (door ons zelf, of met meerdere organisaties opgemaakte !!!) EHBO of BHV richtlijnen", en de door ons bevoegd verklaarde EHBO of BHV instructeurs mogen hiermee ons keurmerklogo gebruiken en deze uitdragen aan klanten, opdrachtgevers en cursisten als zijnde een echt kwaliteits keurmerk welke "waar-voor-uw-geld" is.
 :-X
De eigen EHBO en BHV opleidingen het eigen kwaliteits keurmerk geven en als "kwaliteit" verkopen is op zijn zachts gezegd zeer bedenkelijk te noemen.
De EHBO en BHV slager keurt direct zijn eigen vlees. Nog erger is het als de EHBO of BHV certificeerder beweert onafhankelijk van de opleidende instructeur te certificeren, maar dit in de praktijk niet kan waarmaken.
Minstens zo erg is het verkooppraatje dat "wij" als certificerende BHV of EHBO organisatie wettelijk erkend zijn, of "wij" als EHBO en/of BHV opleidingsinstituut wettelijk erkende EHBO en BHV opleidingen aanbieden.
Helaas, in geen enkele regelgeving wordt een BHV of EHBO certificeerder (als organisatie) wettelijk erkend. (M.u.v. EHAK waarbij uitsluitend specifieke EHAK diploma's en certificaten van enkele EHBO en BHV certificeerders wettelijk zijn aangewezen, dus niet als organisatie !!!)

Wat is dan de wezenlijke meerwaarde van een EHBO en BHV opleiding met kwaliteits keurmerk t.o.v. één zonder, in ogenschouw genomen dat dit allen eigen commerciele keurmerken zijn en bovendien geen enkele wettelijk/juridische status hebben.

Ik hecht dan ook geen enkele waarde aan het voeren/dragen van een zelf toegekend commercieel EHBO of BHV keurmerk. Zelf bedachte "kwaliteits" keurmerken zeggen absoluut niets over de echte kwaliteit, inhoud en niveau.
Feitelijk is het voeren EHBO en BHV keurmerken weer een van de vele misleidingen waaraan consumenten, opleidingsinstituten, bedrijven en zelfs overheden blootstaan.

Ik hoop van harte dat u ook door de schimmige wereld van "kwaliteits" keurmerken in de EHBO en BHV heen prikt.
 >:(

3
Ehbo kleding / Re: Huidige EHBO-kledinglijn up to date?
« Laatste bericht door EHBOFAN Gepost op woensdag 4 oktober 2017, 12:05:01 »
Over welke kledinglijn heb je het dan, en van welke organisatie, fabrikant en leverancier ?

In tegenstelling tot bijvoorbeeld verkeersregelaars en beveiligers, zijn er geen enkele wet-en regelgevingen, uitrustings- en kledingvoorschriften voor leken EHBO-ers.
De leken EHBO zoals wij dat in Nederland kennen, kent geen overheids bemoeienis omdat de leken EHBO als niet-medisch is aangemerkt en dus zijn er ook geen regelgevingen en (kleding)richtlijnen door de overheid opgesteld.
Ook al zou een aantal (EHBO) organisaties de handen ineen steken en een gezamelijk kledingpakket samenstellen, dan nog is hierdoor geen enkele wettelijke basis gecreerd en is het nog steeds geen verplichting om deze te dragen als EHBO-er.

Op de vraag of een kledinglijn up-to-date is kan ook alleen zeggen dat elke fabrikant/leverancier dat in eigen handen heeft en de specifieke verkoop van zijn (eigen) EHBO kledinglijn aan EHBO verenigingen en evenementen EHBO organisaties zelf bepaald en aanbied. Het is maar net hoe het verkooppraatje en website van de leverancier en prijs invloed heeft (gehad) op de uiteindelijke keuze door de klant/afnemer. Het verschil van kleding aanschaf is ook afhankelijk van de draagkracht/budget. Een kleine niet-vermogende EHBO vereniging zal wellicht uitsluitend hesjes kunnen aanschaffen, de grotere spelers kunnen het zich ongetwijfeld veroorloven om een kledinglijn voor alle weersomstandigheden incl. aanvullende uitrustingstukken aan te schaffen.

Daarom zie je, ook in toekomst, een kleurrijk en gevarieerd pakket aan EHBO uniformen en dito uitrustingen.
4
Ehbo kleding / Huidige EHBO-kledinglijn up to date?
« Laatste bericht door trudie kramer Gepost op woensdag 4 oktober 2017, 09:54:00 »
Onze huidige kleurcombinatie van korenblauw en geel wordt ook gebruikt door andere bedrijven. Is onze keding nog wel onderscheidend genoeg en up to date?
5
EHBO ++ handelingen / EHBO plus handelingen bestaan niet !
« Laatste bericht door EHBOFAN Gepost op maandag 2 oktober 2017, 19:01:55 »
Het Oranje Kruis, Rode Kruis, LPEV, FAI, Nedcert en andere EHBO certificeerders hanteren elk hun eigen richtlijnen en hanteren hun eigen eindtermen gebaseerd op internationale medische inzichten aangepast aan de leken EHBO.
Er is geen wet-en regelgeving (muv EHAK) welke bepaalt hoe een EHBO opleiding eruit moet zien. Tot 2005 had het Oranje Kruis nog een overheids Goedkeuringsregeling, maar die is ingetrokken wegens marktwerking.
Iedere EHBO certificeerder stelt dus heden ten dage eigenhandig de lesmaterialen samen en bepaalt zelf wat er in komt te staan, van eenvoudig tot uitgebreide inhoud, van laag niveau tot hoger niveau.

Vanuit die zienswijze kan de elke EHBO certificeerder (iets) meer, of juist (iets) minder aan EHBO handelingen en theorie opnemen.
"EHBO plus" handelingen bestaan dus niet, wat de een wel heeft en de andere niet krijgt dan ten onrechte de stempel "EHBO plus handelingen". Als ik een eenvoudige EHBO opleiding heb gevolgd dan zie ik vele EHBO handelingen in de uitgebreidere als "EHBO plus handelingen". Het zit dus in het hoofd.

Wil je meer of juist minder EHBO handelingen leren , bekijk dan eerst wat een (andere) EHBO certificeerder heeft te bieden aan EHBO handelingen en theorie. Vrijwel elke zichzelf respecterende EHBO organisatie heeft dit op zijn website staan en zijn te downloaden.
6
Vragen en mededelingen aan en van de beheerders / Re: Meerwaarde forum
« Laatste bericht door EHBOFAN Gepost op maandag 2 oktober 2017, 18:48:41 »
Gezien het aantal lezers (12 om 17.31 uur sinds 13.48 uur) kijkt men wel degelijk.  ;)

Andere vormen van social media zijn kennelijk vele malen aantrekkelijker, maar worden ernstig vervuild door allerlei niet-ter-zake-doende berichten en komkommer-nieuws.
Dit forum heeft wel degelijk zijn meerwaarde ten opzichte van andere social media door zijn vakinhoudelijke inhoud en de mogelijkheid om gericht terug te lezen over topics die in andere social media lastig, moeilijk tot niet meer zijn terug te vinden, en door de enorme hoeveelheid andere (nep)berichten en/of het opheffen van (persoonlijke) accounts waardoor informatie en postings verloren gaan.

De berichten op dit forum komen echt wel weer terug zodra er dringende, ernstige en/of schokkende EHBO zaken te vermelden zijn door maatschappelijke ontwikkelingen en gebeurtenissen en ECHT belangrijk nieuws van EHBO organisaties.
7
Vragen en mededelingen aan en van de beheerders / Meerwaarde forum
« Laatste bericht door Druifje Gepost op zondag 1 oktober 2017, 14:18:48 »
Hallo allemaal!

Ik heb de afgelopen periode gekeken en heb het idee dat het forum meer dood als levend is.

Is er nog behoefte aan het forum? Of heeft het zijn langste tijd gehad?

Ben benieuwd!
Mzzl d'n Druif
8
Diversen / Re: Klaas Gorter
« Laatste bericht door Druifje Gepost op vrijdag 1 september 2017, 16:33:10 »
Helaas heeft Klaas Gorter inmiddels meerdere nieuwe stichtingen opgezet en de stichtingen waar hij niet meer in meedoet met de nodige schulden achter gelaten. We praten inmiddels over schulden van tienduizenden euro's. Zijn nieuwste stichting is: Stichting GB Events, volgens de KvK gevestigd in Voorthuizen. Wees dus gewaarschuwd voor dit heerschap. (Uit privacy overweging de naam van het persoon en stichting verwijderd) Wij zijn inmiddels door dit heerschap voor bijna drie duizend euro gedupeerd.
Je geeft aan dat de naam van persoon en stichting is verwijderd. Toch kan ik het zien....... Iets misgegaan met verwijderen of bewuste keuze?


mzzl, d'n Druif
9
Overige / Re: Brooddeeg
« Laatste bericht door Jolanda Gepost op dinsdag 8 augustus 2017, 15:00:58 »
Beste Dirk,
Heb geen mailadres van je kunnen vinden, vandaar dan maar hierbij het recept:
Recept voor het bereiden van brooddeeg

Let op: alle hoeveelheden precies aanhouden!

1 kopje bloem
1 kopje water
2 eetlepels sla-olie
1 afgestreken eetlepel zout
2 afgestreken theelepels wijnsteenzuur

Doe alles in een (steel)pan en roer het door elkaar.
Zet het op het gas met een matige warmte. Blijf steeds met een lepel roeren. Het deeg zal steeds dikker worden.
Om aanbranden te voorkomen: blijf roeren.

Als het deeg dik genoeg is, uit de pan halen en met (schone) handen nog enige tijd blijven kneden.
Het deeg is gereed voor gebruik.
In een (plastic) bakje in de koelkast of vriezer bewaren.

Overigens zou je dit ook via je lotuskring moeten kunnen krijgen.
Bovendien is er inmiddels een nieuw recept dat langer houdbaar is.
Deze heb ik niet voorhanden.
Succes met oefenen.

groet,
Jolanda
10
Overige / Brooddeeg
« Laatste bericht door devengroen Gepost op maandag 31 juli 2017, 15:38:25 »
Goedemiddag,

Vanaf komende herfst ga ik mijn oude hobby LOTUS weer oppakken. Na een aantal jaar eruit te zijn geweest is het weer gaan kriebelen.
Helaas is mijn LOTUS koffer met daarin de boekjes, recepten en materialen die ik had "geleend" door een onbekend persoon en nooit meer terug gebracht  :( :(

Wie heeft voor mij het exacte recept voor het maken van brooddeeg zoals deze in het oude LOTUS boek stond.
Wat ik mijn eigen er van kan herinneren is:

  • BLOEM
    ZOUT
    WATER
    SLAOLIE
    WIJNSTEENZUUR (eventueel vervangbaar door CITROENZUUR KORRELS)

Alleen weet ik de verhoudingen niet meer.

Dit deed je in een pannetje en verwarmde het langzaam. Op het moment dat het een vaste bal was geworden en droog genoeg moest
je de bal uit de pan halen en kneden. En op het moment dat hij handwarm was geworden moest je er zuurvrije vaseline doorheen kneden.

Vroeger had ik het recept niet nodig en deed het zelfs uit de losse pols, maar gezien het feit dat dit een behoorlijk aantal jaar gelden was
en de leeftijd toch parten gaat spelen stel ik dus mijn vraag.

Met vriendelijke groet
Dirk
Pagina's: [1] 2 3 ... 10